Den britiske bevisstheten om hygiene, og forventningene til smittevern og sikkerhetsspørsmål, har økt radikalt ifølge en ny studie. På tide å ikke bare heve ølglasset, men også hygienenivået på de britiske pubene.

Ifølge en fersk undersøkelse utført av britiske JLA, oppgir nesten to tredjedeler av briterne at de i fremtiden vil boikotte restauranter, barer, puber og hoteller som har dårlig rykte for hygiene og infeksjonskontroll.
Hele 87,6 prosent mener det er viktig at en bedrift har et godt rykte ift hygieneproblemer, og en av tre vil aldri komme tilbake til en virksomhet som har vist seg å ha dårlig infeksjonskontroll. De vil også spre informasjonen muntlig og via sosiale medier.

Fire av fem uttalte også at det bør komme en eller annen form for bevis på at virksomheten prioriterer hygiene og kundesikkerhet, for eksempel et bransjesertifikat, noe som får besøkende til å føle seg tryggere.
Med tanke på hvor korona-berørte Storbritannia er, og har vært, er det ikke rart at innbyggerne prioriterer hygieneproblemer på et høyt nivå. 77 prosent av befolkningen sies å være mer oppmerksom på hygiene og smittefare sammenlignet med året før covid-19.

Fjorårets hendelser har vist potensielle konsekvenser for selskaper som ikke oppfyller de høyeste standardene innen infeksjonskontroll, men også vekstmuligheter for de bedriftene som investerer i det som trengs for å berolige engstelige kunder, sier Ben Gujral, administrerende direktør i JLA.

Samme resultatet som denne forskningen vil vi helt sikkert se i Norge også. Serveringssteder må ta hygiene på alvor slik at besøkende føler seg trygge når de besøker restauranter, barer, puber og hoteller.

Kilde:
https://www.cleannet.se/article/view/781836/britter_redo_att_bojkotta_av_hygienskal