Expertvask – kjeden for renholdsbransjen

 • 22 apr 2021

  Daglig renhold

  Profilklær rengjøring, Expertvask profil, Expertvask identitet

  Hva er daglig renhold?

  Hva menes med daglig renhold, mange tror at det handler om at det skal vaskes hver dag. Snakker vi om vask i butikker, barnehager, skoler, legekontorer hvor det er mye besøk, så er nok rengjøring av lokalene hver dag nødvendighet.

  For kontorbedrifter er det ofte tilstrekkelig å holde inngangsparti med nærliggende områder rent i tillegg til toalettfasiliteter, kjøkken, kantine, etc. Daglig renhold handler om nødvendig rengjøring av områdene som skitnes til så raskt at de burde rengjøres daglig, eller så ofte som nødvendig, slik at de ikke utgjør en risiko for skade på gulvene eller gir smittefare.

  Daglig renhold tilpasset dine behov.

  Daglig renhold innebærer for eksempel rengjøring av gulv og inventar, samt tømming av avfall. Hvor ofte dette er nødvendig er avhengig av type lokale, og hvilken tid på året det gjelder. Rengjøring kan avtales til faste tider eller etter behov, daglig, ukentlig, hver 14. dag eller månedlig, det er opp til deg. Det er flere standarder i denne bransjen, men uansett vil det ofte være individuelt hvordan man opplever nødvendigheten for rengjøring, og hvor ofte daglig renhold skal defineres i forhold til hyppighet. På sommeren er det kanskje mindre skitt som legger seg i lokalene sammenlignet med om høsten og vinteren hvor det fester seg mer skitt under skoene.

  En befaringen av lokalene og tilskitningsgrad vil avdekke behovet for vasking. En renholdsplan skal også tilpasses til at de ansatte trives, men til en kostnad bedriften kan leve med.

  Hva er en renholdsplan

  En renholdsplan for daglig renhold og periodisk renhold er et viktig verktøy når du skal ansette renholdere, eller ha et samarbeidet med renholdsselskapet. En renholdsplan bør beskrive hva som skal utføres av periodisk og daglig renhold, hvor ofte dette skal utføres, og til hvilke tidspunkter oppgavene skal gjøres.

  En renholdplan bør også beskrive hvilket utstyr renholder eller renholsselskapet trenger for å utføre renholdet som er beskrevet i renholdsplanen.

  Bedre helse på arbeidsplassen

  Daglig renhold fører til bedre helse på arbeidsplassen og kan forebygge sykdom. I tillegg øker det trivsel og gir et bedre arbeidsmiljø for de ansatte og besøkende. Et godt renhold gir et godt førsteinntrykk av din bedrift!

  Ta kontakt med Expertvask sine partnere om du har behov for daglig renhold i din bedrift.

  Alt av renhold i Expertvask-kjeden